A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Шосткинський центр професійно-технічної освіти"

Продавець непродовольчих товарів

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ

  • Готує робоче місце: перевіряє наявність та справність торгово-технологічного обладнання, інвентарю та інструментів, готує до роботи ЕККА або контрольно-касову книгу, отримує і готує пакувальний матеріал.
  • Готує товар до продажу, розпаковує, розглядає зовнішній вигляд виробу, комплектує, перевіряє експлуатаційні властивості, підпрасовує.
  • Розміщує та викладає товари за групами, видами, сортами з урахуванням товарного сусідства, частоти попиту та зручності роботи. 
  • Заповнює та прикріплює ярлики ціни. Оформлює вітрини прилавків. 
  • Прибирає нереалізовані товари і тару.
  • Обслуговує покупців, показує товари, демонструє їх в дії, консультує щодо конструктивних особливостей окремих видів товарів, їх призначення, властивостей, якості, правил догляду за ними, цін, стану моди поточного сезону. 
  • Здійснює відмірювання, зважування, підрахунок вартості покупки, зчитує сканером штрих-кодові позначки товару, відбиває вартість покупки на електронному контрольно-касовому апараті (ЕККА) (або перевіряти реквізити наданого чека), видає покупку.
  • Підраховує гроші (чеки) та здає їх в установленому порядку. Звіряє суму реалізації з показниками касового лічильника. Готує товари до інвентаризації. 

ЗНАТИМЕ:

  • асортимент, якісні характеристики товарів певної групи та виробників товарів, зберігання, технічні можливості, ознаки браку; 
  • умови експлуатації, гарантійні терміни служби, перелік додаткових послуг, що надаються покупцеві;
  • перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню); 
  • правила підготовки товарів до продажу; 
  • способи показу і упакування товарів; 
  • принципи розміщення, викладки товарів і оформлення прилавкових вітрин; 
  • правила розшифрування артикулів, штрихового коду товару; 
  • прийоми підбору, примірки, відмірювання, відрізу, комплектування товарів; 
  • шкали розмірів і правила їх визначення; 
  • правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; 
  • порядок використання товарно-касових книг; 
  • правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, ЕККА, правила використання та призначення в торгово-технологічному процесі виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів; 
  • порядок розрахунку з покупцями; 
  • правила поводження з тарою; 
  • порядок обміну товарів; правила продажу непродовольчих товарів; 
  • правила торговельного обслуговування населення; 
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень